Организация
Специальность
Подсписок
Մսի և մսամթերքի տեխնոլոգիա, և Ե.18.01-Ձկան և ձկնամթերքի տեխնոլոգիա
Вопросы
- Մսի քիմիական կազմը, մսի որակին ներկայացվող պահանջները, թարմությունը
- Մսի հասունացումը, ավտոլիտիկ փոփոխությունները, Մսի փչացումը (նեխում): Մսի փչացումը (արևայրուկ)
- Մսի հյուսվածքային կազմը, հյուսվածքների քիմիական կազմը, ֆիզիկաքիմիական հատկությունները, կենսաբանական և սննդային արժեքը
- Գյուղատնտեսական կենդանիների սպանդի կազմակերպումը, Մսի պաղեցման եղանակները, պաղեցրած մսի պահպանումը, Մսի սառեցման եղանակները, սառեցված մսի պահպանումը
- Մսի ապասառեցումը, եղանակները
- Գյուղատնտեսական կենդանիների և թռչնի մսի ջերմային դասակարգումը
- Մսի տարաբաժանումը, ոսկրազատումը, ջլազատումը
- Հումքի փոփոխությունները աղադրման ժամանակ
- Երշիկների դասակարգումը, հումքին ներկայացվող պահանջները: Երշիկների արտադրությունում օգտագործվող թաղանթները, նրանց բնութագիրը
- Մսի մանրեցումը և նուրբ մանրեցումը, հասունացումը
- Լցոնի ներարկումը, ձևավորումը, նստեցումը
- Երշիկների ջերմային մշակումը (կարմրեցում, եփում, ապխտում)
- Եփած երշիկների արտադրության տեխնոլոգիան
- Եփած-ապխտած երշիկների արտադրության տեխնոլոգիան
- Ապխտած երշիկների արտադրության տեխնոլոգիան
- Կիսաապխտած երշիկների արտադրության տեխնոլոգիան
- Հումապխտած երշիկների արտադրության տեխնոլոգիան
- Խոզապուխտների արտադրության տեխնոլոգիան
- Բաստուրմայի արտադրության տեխնոլոգիան, Uուջուխի արտադրության տեխնոլոգիան
- Կիսաֆաբրիկատների տեսակները: Աղացած կիսաֆաբրիկատների (կոտլետ, շնիցել) արտադրության տեխնոլոգիան, Պելմենների արտադրության տեխնոլոգիան
- Մսի պահածոների տեսակները, հումքին ներկայացվող պահանջները, պահածոների համար օգտագործվող տարաները, դրանց բնութագիրը, ներկայացվող պահանջները, Պահածոների արտադրության ընդհանուր տեխնոլոգիան,
- Պահածոների հերմետիկության ստուգումը, ջերմային մշակումը, մշակման տեխնիկան, պահածոների պիտակավորումը, պահպանումը, առաքումը
- Չոր օրապահիկներ
- Սննդային ֆոսֆատներ, դասակարգումը, դերը մսամթերքի արտադրությունում, Մսամթերքների արտադրությունում օգտագործվող տարբեր հավելանյութերի բնութագիրը (համեմունքներ, համաբուրմունքային հավելումներ, նյութեր կոնսերվանտներ),
- 25. Ադգեզիոն և ջրակապող ունակությունները բարձրացնող նյութեր
- 26. Աղադրող նյութերի բնութագիրը, սննդային թթուներ և դրանց աղերը
- Կախովի գծեր առանց մեխանիկական քարշի և մեխանիկական քարշով: Կախովի կոնվեյերներ
- Ժապավենային և շղթայավոր փոխադրիչներ: Շնեկներ, կարապիկներ և էլեվատորներ
- Մանրեցում, մանրեցման եղանակները, օգտագործվող բանող օրգանները: Դանակային կտրիչներ
- Սղոցներ, մուրճային և ուժային ջարդիչներ
- Մսաղացներ,Սալակտրիչներ,Կուտտերներ, էմուլսիտատորներ
- Վակուումային և կենտրոնախույս մանրիչներ
- Պարկային քամիչներ, մրրկային զատիչներ, կենտրոնախույս քամիչ և նստեցնող մեքենաներ (ցենտրիֆուգներ)
- Դոզավորում և ձևավորում: Դոզավորման եղանակները, դոզավորման ճշտություն: Հեղուկ և սորուն նյութերի դոզատորներ
- Երշիկները թելակապումով, ոլորումով և մետաղակապի դրմամբ բաժնաչափիչ մեքենաներ և սարքեր: Մսային լցոնի դոզատորներ
- Մսային լցոնի ներարկման մեքենաներ (շպրիցներ)
- Կոտլետներ և պելմեննոր պատրաստող մեքենաներ
- Խոհարարական պատրաստվածքների դոզավորող-փաթեթավորող մեքենաներ: Փաթեթավորում վակուումի պայմաններում և իներտ գազի միջավայրում
- Մսամթերքի ջերմային մշակում: Խաշման, սպիտակացման և եփման ապարատներ
- Ծխաօդային խառնուրդներով ջերմամշակիչ ապարատներ: Ծխաարտադրիչներ
- Շոգեհանման և ջրաթորման տեղակայանքներ: Խցային և պահարանային չորանոցներ
- Չորացում և չորացման եղանակները
- Ճարպ պարունակող մսամթերքի իմպուլսային մշակման սարքավորումներ: Ճարպի հովացուցիչներ
- Ձկան մարմնի մասերի նկարագիրը, մորֆոմետրիկ բնութագիրը և զանգվածային կազմը
- Ձկան մկանային հյուսվածքի հիմնական բաղադրամասերը: Սննդային, էներգիական և կենսաբանական արժեքները
- Ձկան մեջ ընթացող հիմնական հետմահու փոփոխությունները: Քայքայման վերջնանյութեր
- Կենդանի ձկնահումքի փոխադրման պայմանների բնութագիրը, ձկան նստեցման նորմա: Թվարկել տրանսպորտային տարողություններում ձկան նստեցման նորման որոշող գործոնները
- Սառնարանային մշակման դերը ձկնավերամշակման ճյուղում: Ձկնավերա-մշակման սառնարանային շղթան
- Սառեցված ձկնահումքին ներկայացվող պահանջները /դասակարգումը ըստ ստանդարտի/,Պաղեցում, ենթասառեցում, սառեցում
- Ապասառեցման գործընթացի բնութագիրը: Մակերևույթային և ծավալային ապասառեցման եղանակները
- Աղադրման տեսական հիմունքներ
- Ձկան աղադրման հայտնի եղանակները, թերությունները, առավելությունները
- Ձկնավերամշակման ճյուղում կիրառվող կերակրի աղի բնութագիրը, փոխարինողները
- Ձկան աղադրման ժամանակ ընթացող ֆիզիկաքիմիական գործընթացները
- Տակառային աղադրում, Ավարտուն չհագեցած աղադրում (տակառային)
- Աղադրված ձկան հասունացման գործընթացի նկարագիրը
- Սաղմոնների հատիկավոր ձկնկիթի արտադրության տեխնոլոգիան
- Թառափի հատիկավոր ձկնկիթի արտադրության տեխնոլոգիան
- Ձկնկիթի արատները, առաջացման պատճառները
- Ծխեցված ձկան ցուցանիշների ի հայտ գալու գործընթացի նկարագիրը, ծխաօդային խառնուրդի հակաօքսիդիչ և մանրէասպան հատկությունները
- Ծխեցման հավելումներ: Դասակարգումը, կիրառման եղանակները
- Ձկան պահածոների հիմնական տեսականին: Արտադրության ընդհանուր տեխնոլոգիան
- Լցանյութեր: Դասակարգումը և արտադրության տեխնոլոգիան
- Մանրէազերծման ռեժիմ: Պահածոների բաղադրամասերի փոփոխությունը մանրէազերծման ժամանակ
- Պահածոների դրոշմավորում, տեսակավորում, պահում: Պահածոների խոտանները
- Ձկան թեփուկները մաքրող և լողակները կտրող մեքենաներ: Ձուկը գլխատող մեքենաներ
- Թմբուկային և գծային կատարումներով ձկան մսեղիքը մասնատող անընդհատ գործողության մեքենաներ: Ձկան մասնատման տեխնոլոգիական կոնվեյեր
- Ձկան մսեղիքը կիսամսեղիքների (ֆիլե) և մսային լցոնի վերածող մեքենաներ
- Հեղուկ մթերքը տարայի մեջ ըստ cavali և զանգվածի լցնող մեքենաներ
- Խյուսանման և կտորներով մթերքը տարայի մեջ ըստ ծավալի լցնող մեքենաներ
- Ավտոկլավներ և ստերիլիզատորներ
- Ձկան սառը ապխտման աշտարակային և թունելային տեղակայանքներ: Ծխարտադրիչներ
- Տաք ապխտման խցային և թունելային վառարաններ: Էլեկտրաապխտման ագրեգատ
- Բնական և տոմատի լցուկով պահածոների պատրաստման հոսքային մեքենայացված գծեր
- Դրոշմանշման ու պիտակավորման, ալյուրաթաթախման և համային աղադրման սարքավորումներ, մաղող մեքենա