Организация
Специальность
Подсписок
Կենսատեխնոլոգիա
Вопросы
- Հիդրոպոնիկան որպես բույսերի աճեցման արդյունաբերական, կենսատեխնոլոգիական եղանակ
- Հիդրոպոնիկան որպես բույսերի աճեցման արդյունաբերական, կենսատեխնոլոգիական եղանակ
- Հիդրոպոնիկայի զարգացման պատմությունը աշխարհում
- Հիդրոպոնիկայի զարգացման պատմությունը ԱՊՀ երկրներում
- Հիդրոպոնիկայի զարգացման պատմությունը Հայաստանում
- Բույսերի անհող մշակման առավելությունները
- Հիդրոպոնիկայում կիրառվող սննդալուծույթների ընդհանուր բնութագիրը
- Չեսնոկովի-Բազիրինայի սննդալուծույթի ընդհանուր բնութագիրը
- Ա.Ստեյների սննդալուծույթի ընդհանուր բնութագիրը
- Կնոպի սննդալուծույթի ընդհանուր բնութագիրը
- Գ.Ս.Դավթյանի կողմից մշակված սննդալուծույթի ընդհանուր բնութագիրը
- Հիդրոպոնիկայում կիրառվող լցանյութերը և նրանց ֆիզիկա-քիմիական բնութագիրը
- Գլաքարի ֆիզիկա-քիմիական բնութագիրը
- Հրաբխային խարամի ֆիզիկա-քիմիական բնութագիրը
- Ռոքվուլի ֆիզիկա-քիմիական բնութագիրը
- Հիդրոպոնիկայի տիպերը
- “Ջրային” հիդրոպոնիկա
- Օդային մշակույթ կամ աէրոպոնիկա
- Գլաքարային հիդրոպոնիկա
- NFT հիդրոպոնիկա
- Հիդրոպոնիկայի դասակարգումը ըստ Մ.Հոմեսի
- Հիդրոպոնիկայի դասակարգումը ըստ Դ.Հարրիսի
- Հիդրոպոնիկայի դասակարգումը ըստ Ա.Ստեյների
- Հիդրոպոնիկայի դասակարգումը ըստ Զ.Ժուրբիցկու
- Հիդրոպոնիկայի դասակարգումը ըստ Գ.Դավթյանի
- Հիդրոպոնիկայի դասակարգումը ըստ Գ.Դավթյանի
- Արդյունաբերական հիդրոպոնիկայի առանձնահատկությունները և նշանակությունը
- Բույսերի արմատային սննդառության օպտիմալացումը անհող մշակույթի պայմաններում
- Ջրի դերը օպտիմալ արմատային սննդառության գործում
- Օդի դերը օպտիմալ արմատային սննդառության գործում
- Բույսերի հանքային սննդառությունը
- Սննդալուծույթի խտությունը
- Սննդալուծույթում սննդատարրերի հարաբերությունը
- Արմատաբնակ միջավայրի ջերմաստիճանը
- Արմատաբնակ միջավայրի pH-ը
- Արմատների ֆունկցիոնալ ակտիվության բարձրացումը հիդրոպոնիկայում
- Բույսերի ջրային ռեժիմի առանձնահատկությունները հիդրոպոնիկայում
- Սնուցման հաճախականության ֆիզիոլոգիական հիմնավորումը
- Բույսերի ֆիզիոլոգիական առանձնահատկությունները /ֆոտոսինթեզ, տրանսպիրացիա, շնչառություն և այլն/ հիդրոպոնիկայի պայմաններում
- Հիդրոպոնիկ բույսերի Ֆոտոսինթեզի առանձնահատկությունները
- Հիդրոպոնիկ բույսերի շնչառության ինտենսիվության առանձնահատկությունները
- Հիդրոպոնիկ բույսերի տրանսպիրացիայի ինտենսիվության առանձնահատկությունները
- Տրանսպիրացիայի գործակից և տրանսպիրացիայի արդյունավետություն
- Սննդարար լուծույթի խտությունը և օսմոտիկ ճնշումը
- Բույսերի անատոմիական առանձնահատկությունները և նշանակությունը
- Բույսերի աճն ու զարգացումը կարգավորող գործոնները անհող մշակույթի պայմաններում
- Բույսերի սննդառության կարգավորումը հիդրոպոնիկայի պայմաններում /արմատային և օդային սնուցումը, նրանց փոխկապվածությունը/
- Բույսերի արմատային համակարգը, դրա կլանունակությունը
- Բույսերի արմատային համակարգը, դրա կլանունակությունը
- Արմատների անիոնային և կատիոնային կլանունակությունը
- Սննդատարրերի ներթափանցումը բույսի մեջ արմատների միջոցով
- Պրոտոպլազմի մակերեսային շերտը և նրա դերը արմատների կողմից սննդատարրերի կլանման գործում
- Կլանված իոնների տեղափոխությունը մինչև անոթային համակարգ
- Արմատների սինթետիկ ակտիվությունը բույսի սննդառության գործում
- Սննդատարրերի պարբերական ներթափանցումը բույսի մեջ
- Բույսերի կողմից օրգանական նյութերի յուրացումը
- Արտաարմատային սնուցման մասին
- Բույսերի քիմիական կազմը
- Բույսերում կարևորագույն և երկրորդային ծագում ունեցող /եթերայուղեր, ալկալոիդներ, գլիկոզիդներ և այլն/ նյութերի պարունակությունը և նշանակությունը
- Ալիֆատիկ շարքի օրգանական թթուներ
- Ֆենոլային միացություններ
- Ֆլավանոիդներ
- Դաբաղանյութեր
- Եթերայուղեր
- Ալիֆատիկ տերպեններ
- Ցիկլիկ տերպեններ
- Ալկալոիդներ
- Գլիկոզիդներ
- Վիտամիններ
- Ճարպալույծ վիտամիններ
- Ջրալույծ վիտամիններ
- Մակրոտարրերի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Ազոտի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Ֆոսֆորի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Կալիումի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Կալցիումի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Ծծումբի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Մագնեզիումի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Միկրոտարրերի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Երկաթի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Բորի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Մանգանի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Ցինկի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Պղնձի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Մոլիբդենի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Կոբալտի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Յոդի դերը բույսերի սննդառության գործում
- Մակրոտարրերի և միկրոտարրերի դերը սպիտակուցների կենսասինթեզի վրա
- Մակրոտարրերի և միկրոտարրերի դերը Ճարպերի կենսասինթեզի վրա
- Մակրոտարրերի և միկրոտարրերի դերը ածխաջրատների կենսասինթեզի վրա
- Սննդատարրերի կլանման և բույսերի կողմից դրանց յուրացման ժամանակակից պատկերացումները
- Սննդալուծույթի խտությունը, իոնների անտագոնիզմը ու սիներգիզմը և այլ գործոնների ազդեցությունը բույսի կողմից սննդատարրերի կլանման վրա
- Սննդատարրերի նկատմամբ բույսերի պահանջը աճման ու զարգացման տարբեր փուլերում
- Միկրոֆլորան հիդրոպոնիկայում
- Բույսերի կլոնալ միկրոբազմացումը և նրա նշանակությունը
- Բույսերի մշակույթը արհեստական խցիկի /ֆիտոտրոններ/ պայմաններում
- Եթերայուղատու բույսերի հիդրոպոնիկ մշակույթը և նրանց նշանակությունը
- Դեղաբույսերի հիդրոպոնիկ մշակույթը և նրա տնտեսական նշանակությունը
- Դեկորատիվ, ծաղկային և այլ մշակաբույսերի հիդրոպոնիկ մշակույթը և նրա նշանակությունը
- Հիդրոպոնիկան որպես ծառաթփատեսակների տնկիների արագացված բազմացման եղանակ
- Ներկատու բույսերի հիդրոպոնիկ մշակույթը և նրա տնտեսական նշանակությունը
- Բանջարա-բոստանային մշակաբույսերի արտադրությունը հիդրոպոնիկ եղանակով
- Կանաչ կերի անընդհատ հիդրոպոնիկ արտադրությունը
- Հիդրոպոնիկան որպես բույսերի էկոլոգիապես մաքուր արտադրաեղանակ
- Հիդրոպոնիկայի տնտեսական արդյունավետությունը