Организация
Специальность
Подсписок
Կաթի, կաթնամթերքի, մանկական և ֆունկցիոնալ սննդի տեխնոլոգիա
Вопросы
- Կաթի կազմը, ֆիզիկական և քիմիական հատկությունները, դրանց նշանակությունը կաթի որակի գնահատման ժամանակ
- Գյուղատնտեսական կենդանիների (ոչխարի, այծի, զամբիկի, գոմեշի) կաթի կազմը, հատկությունները և օգտագործման բնագավառները
- Կաթի բաղադրիչ մասերի փոփոխությունը տաքացման ժամանակ
- Կաթի բաղադրիչ մասերի փոփոխությունը պաղեցման ժամանակ
- Կաթի մեխանիկական մշակումը (կեղտամաքրում, սերզատում, համասեռացում, պաղեցում և պահպանում)
- Կաթնաշաքարի բնութագիրը, դրա դերը զանազան մանրէաբանական գործընթացներում
- Կաթնայուղի կազմը և ֆիզիկաքիմիական հատկությունները
- Կաթի սպիտակուցները և դրանց նշանակությունը կաթնամթերքի արտադրությունում
- Կաթի հանքային նյութերը և դրանց կապը այլ բաղադրիչ մասերի հետ: Հանքային նյութերի նշանակությունը կաթնամթերքի արտադրությունում
- Կաթի ֆերմենտները և վիտամինները, դրանց դերը կաթի որակը գնահատելիս
- Կաթի հիմնական արատները և վերացման ուղիները
- Տարբեր գործոնների ազդեցությունը կաթի կազմի և հատկությունների վրա
- Պաստերացված, սպիտակուցային և վիտամինացված կաթի արտադրության տեխնոլոգիան
- Թթու կաթնամթերքի արտադրության ռեզերվուարային և թերմոստատային եղանակները
- Կեֆիրի տեսակները և արտադրության եղանակները
- Մածունի արտադրության տեխնոլոգիան
- Կումիսի և յողուրտի արտադրության տեխնոլոգիան
- Ացիդոֆիլինի և ացիդոֆիլային խմիչքների արտադրության տեխնոլոգիան
- Սերի և թթվասերի արտադրության տեխնոլոգիան
- Կաթնաշոռի արտադրության անջատ եղանակը
- Կաթնաշոռի արտադրության թթվային եղանակը
- Պաղպաղակի տեսակները և արտադրության տեխնոլոգիան
- Պանիրների դասակարգումը: Պանրի արտադրությունում կաթի որակին ներկայացվող պահանջները
- Շրդանային պինդ 2-րդ տաքացման բարձր ջերմաստիճանի պանիրների (շվեյցարական) արտադրության տեխնոլոգիան
- Շրդանային պինդ 2-րդ տաքացման ցածր ջերմաստիճանի պանիրների (հոլանդական) արտադրության տեխնոլոգիան
- Շրդանային պինդ չեդդարիզացվող պանիրների (ռուսական, չեդդեր) արտադրության տեխնոլոգիան
- Շրդանային փափուկ պանիրների արտադրության տեխնոլոգիան
- Լոռի, Չանախ, Հայկական պանիրների արտադրության տեխնոլոգիական առանձնահատկությունները
- Բրինզա պանրի արտադրության տեխնոլոգիան
- Սուլուգունի, Չեչիլ պանիրների արտադրության տեխնոլոգիական առանձնահատկությունները
- Եղեգնաձոր պանրի արտադրության տեխնոլոգիան
- Հորած և մոթալ պանիրների արտադրության տեխնոլոգիան
- Ոչխարի կաթից պանրի արտադրության տեխնոլոգիան
- Կաթնաթթվային պանիրների (ադիգեյական) արտադրության տեխնոլոգիան
- Հալած պանիրների արտադրության տեխնոլոգիան
- Կարագի դասակարգումը և արտադրության եղանակները
- Սերի ֆիզիկական և կենսաքիմիական հասունացումը
- Կարագի առաջացման տեսությունները
- Քաղցր և թթու սերակարագի արտադրության տեխնոլոգիան
- Հալած յուղի տեխնոլոգիական առանձնահատկությունները
- Կարագի արտադրությունը ընդհատ գործող կարագապատրաստիչում
- Կարագի արտադրությունը հոսքային կարագապատրաստիչում
- Կարագի գնահատումը և արատները
- Պահածոյացման տեսական հիմունքները, կաթի պահածոների տեսակները
- Շաքարով խտացրած կաթի արտադրության տեխնոլոգիան
- Խտացրած խառնուրդներ պաղպաղակի համար, արտադրության տեխնոլոգիան
- Չոր անարատ կաթի արտադրության տեխնոլոգիան
- Ռոկֆոր պանրի արտադրության տեխնոլոգիան
- Կաթնաշաքարի արտադրության տեխնոլոգիան
- Խտացրած և չոր պահածոների արատները, դրանց վերացման ուղիները
- Կաթի տեղափոխման ցիստեռններ, դրանց կառուցվածքը
- Դիսպերգատորներ ,աշխատանքի սկզբունքը
- Պաղեցուցիչներ: Խողովակավոր պաղեցուցիչի կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Թիթեղավոր պաղեցուցիչի կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Կաթի պահպանման ռեզերվուարներ
- Խառնիչների տեսակները և դրանց օգտագործումը տարբեր մթերքների արտադրության ընթացքում
- Պոմպերի տեսակները, դրանց նկարագիրը
- Կենսաքիմիական հասունացման վաննաներ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Երկարատև պաստերացման վաննաներ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Ինքնածծիչ կենտրոնախույս պոմպ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը, հաշվարկը
- Ռոտորային պոմպ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը, հաշվարկը
- Պաստերիզատորների տեսակները: Խողովակավոր պաստերիզատոր, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը, հաշվարկը
- Թիթեղավոր պաստերիզատոր, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը, հաշվարկը
- Կեղտամաքրիչներ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը, հաշվարկը
- Սերզատների կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը, հաշվարկը
- Բակտոֆուգեր, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Հոմոգենիզատորներ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Ընդհատ գործող կարագապատրաստիչներ, աշխատանքի սկզբունքը
- Անընդհատ գործող կարագապատրաստիչներ, աշխատանքի սկզբունքը
- Պանրապատրաստիչներ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Վակում գոլորշիացնող համակարգեր, դասակարգումը
- Մեկ իրանային գոլորշիացնող համակարգեր, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Չորացնող ապարատներ, կառուցվածքը, աշխատանքի սկզբունքը
- Խողովակավոր պաստերիզատորների կառուցվածքը,աշխատանքի սկզբունքը
- Մխոցավոր պոմպերի կառուցվածքը,աշխատանքի սկզբունքը