Организация
Специальность
Подсписок
Հացի, հրուշակեղենի և մակարոնի արտադրության տեխնոլոգիա
Вопросы
- Ալրաղացային արտադրություն: Ցորենի և տարեկանի ալյուրների տեսակները: Ալյուրի ելքի նորմերը:
- Ալյուրի քիմիական կազմը (սպիտակուցներ, ճարպեր, լիպիդներ, հանքային նյութեր):
- Ալյուրի որակի ցուցանիշները: Ալյուրի ցուցանիշների լաբորատոր որոշումը:
- Հացաթխման խմորիչներ և քիմիական փխրեցուցիչներ: Հացաթխման խմորիչների որակի ցուցանիշների գնահատման մեթոդները:
- Շաքար և շաքարային նյութեր: Մաթի մեջ ռեդուկցված նյութերի մասնաբաժնի և ընդհանուր թթվայնության որոշումը: Կաթ և կաթնամթերք: Ձու և ձվամթերք: Ճարպեր:
- Մրգահատապտղային հումք և կիսապատրաստվածքներ: Կակաո –ունդ և կակաո մթերքներ:
- Հացաբուլկեղենի արտադրության ընթացքի փուլերը: Հումքի նախապատրաստումը արտադրության համար: Խմորի պատրաստումը: Խմորի մասնատումը:
- Թխման ընթացքը: Ցորենի ալյուրից խմորի պատրաստման հիմնական եղանակները և բաղադրագիրը:
- Հումքի դոզավորում: Խաշխմորի և խմորի շաղախում: Խմորի հասունացում /խմորում/:
- Խմորի թթվայնության փոփոխում: Կոլոիդ և ֆիզիկական ընթացքներ: Խմորման ընթացքի արագացում:
- Ջուրը որպես խմորի բաղադրամաս: Աղը որպես խմորի բաղադրամաս: Ճարպերը որպես խմորի բաղադրամաս: Շաքարը որպես խմորի բաղադրամաս:
- Խմորի փխրեցման տարբեր եղանակները, նրանց առավելությունները և թերությունները: Ցորենի ալյուրից խմորի արագացված պատրաստման եղանակները:
- Տարեկանի ալյուրից խմորի պատրաստում: Տարեկանի ալյուրից խմորի պատրաստման հատկությունների և եղանակների տարբերությունները:
- Հացի պատրաստման կենսատեխնոլոգիական հիմունքները: Հացաթխման արտադրությունում օգտագործվող խմորիչների ցեղերը և շտամերը: Հացաթխման խմորիչների տեսակները:
- Սպիրտային խմորում: Կաթնաթթվային խմորում:
- Հացի թխումը և թխպակասորդը : Հացի որակի փոփոխումը պահպանման ժամանակ: Հացի չորացումը և չորապակասորդը: Հացի քարթուացումը, ընթացքի էությունը:
- Հացի ելքը: Հացի ելքը բնորոշող գործոնները: Հացի և խմորի խոնավությունը:
- Հացի որակի բարելավման եղանակները և ուղիները: Ալյուրի հացաթխման հատկությունների բարելավման ուղիները:
- Հացի արատները և հիվանդությունները: Հաց ծլած ալյուրից: Հաց ցրտահարված ցորենի ալյուրից: Հացամլուկով վնասված ցորենի ալյուրից հաց:
- Բուլկեղեն: Ամոքային բուլկեղեն: Օղաբլիթներ: Ամոքային պաքսիմատներ: Հացի ազգային տեսակներ:
- Սննդային նյութերի և էներգիայի մարդու պահանջարկը: Հացի էներգիական, սպիտակուցային և սննդային արժեքը: Հացի վիտամինների դերը: Հացի համը: Հացի հոտը (բուրմունքը):
- Թխվածքաբլիթներ: Շաքարային թխվածքաբլիթների արտադրության տեխնոլոգիական սխեմաները: Թխվածքաբլիթների թխումը, հովացումը, փաթեթավորումը:
- Անուշահացեր: Անուշահացերի արտադրության սխեմաները: Հում անուշահացերի խմորի շաղախում: Խաշովի անուշահացերի խմորի շաղախում: Անուշահացերի ձևավորում, թխում և հարդարում:
- Վաֆլիներ: Խմորի պատրաստում: Վաֆելային թերթերի թխում, հովացում,պահպանում: Լցոնների պատրաստում:
- Տորթեր և հրուշակներ: Տորթերի և հրուշակների արտադրության սխեմաներ: Տորթերի արտադրության հոսքային գծեր:
- Փխրուն կիսապատրաստվածք: Շերտավոր կիսապատրաստվածք: Նուշա-ընկուզային կիսապատրաստվածք: Սպիտակուցա-հարովի կիսապատրաստվածք:
- Սերուցքային կրեմներ: Սպիտակուցա-հարովի կրեմներ:
- Կեքսերի արտադրության տեխնոլոգիական սխեմաները: Քիմիական փխրեցուցիչներով խմորի պատրաստում: Խմորիչներով խմորի պատրաստում:
- Արևելյան քաղցրավենիների արտադրություն: Ալրային հրուշակեղենի բաղադրագրերի հաշվարկ:
- Շաքարային հրուշակեղենի դասակարգումը: Հրուշակեղենի զանգվածների արտադրություն: Շաքարա - մաթային և շաքարա - ինվերտային օշարակներ: Օշարակների ստացման եղանակները:
- Անկերպարանք ¥ամորֆ¤ զանգվածների արտադրություն: Կարամելային զանգվածներ:
- Ձուլած իրիսային զանգված: Բյուրեղյա կառուցվածքի զանգվածների արտադրություն: Շաքարաքսուկային կոնֆետային զանգվածներ: Կաթնային քսուկային կոնֆետային զանգվածներ:
- Մրգային և դոնդողային, փրփրանման զանգվածների կիսապատրաստվածքների արտադրություն: Պաստիլայի և զեֆիրի զանգվածներ: Հարած կոնֆետային զանգվածներ: Սուֆլե: Նուգա:
- Կակաո-ունդի վերամշակումը: Մշակման ռեժիմները: Տրորած կակաոյի արտադրությունը: Կակաո-յուղի արտադրությունը: Կակաո-փոշու արտադրությունը: Շոկոլադային զանգվածներ: Հասարակ շոկոլադային զանգվածներ: Աղանդերային, շոկոլադային զանգվածներ:
- Ընկուզային զանգվածներ:
- Հալվայի զանգվածների արտադրություն: Սապոնարմատի եփոցի պատրաստում և կարամելային զանգվածի հարոմ: Հալվայի խառնում:
- Մակարոնեղենի դասակարգումը: Արտադրության ընդհանուր նկարագիրը:
- Մակարոնեղենի խմորի պատրաստումը: Խմորի շաղախումը: Խմորի բաղադրագիրը:
- Մակարոնի հումքի ծախսը: Թափոնների վերամշակոմը: Խմորի ջերմաստիճանը: Մակարոնեղենի ձևավորումը և մասնատումը:
- Մակարոնի խմորի մամլումը: Խմորի վակուումային մշակումը: Մամլեցման ֆիզիկա-քիմիական հիմունքները:Մակարոնի մամլման ճնշումը և արագությունը: Ձևավորումը:
- Մակարոնի երկար արտադրատեսակների մասնատումը: Կարճ կտրված մակարոնի արտադրատեսակների մասնատումը:
- Հում մակարոնեղենի որակը: Գույնը: Մակերեսի վիճակը:
- Մակարոնեղենի չորացումը: Մակարոնեղենի` որպես չորացման օբյեկտի հատկությունները: Չորացման ռեժիմները:
- Մակարոնի չորացման երեքփուլային ռեժիմ:
- Մակարոնեղենի օդի փոփոխական չորացնող ունակությամբ չորացում: Մակարոնեղենի ջերմամշակված արտադրատեսակների չորացում:
- Մակարոնեղենի թունելային չորանոցներ:
- Մակարոնեղենի կասետային չորանոցներ:
- Մակարոնեղենի պարբերական գործողության չորանոցներ:
- Մակարոնային արտադրանքի կայունացում և հովացում: Փաթեթավորում: Մակարոնեղենի պահպանումը:
- Մակարոնեղենի սննդային արժեքը և որակը: Մակարոնեղենի արտադրության հումքի ծախսի նորմավորումը և հաշվառումը:
- Ժապավենային, շղթայավոր և պտուտակային (շնեկային) փոխադրիչներ:
- Պնևո - և աէրոզոլ տրանսպորտ:
- Մաղեր, մագնիսական զատիչներ, օդամաղային մաքրող – տեսակավորող մեքենաներ:
- Աղացներ:
- Խառնման եղանակները, համասեռության աստիճան:
- Սորուն մարմինների խառնիչներ:
- Հեղուկ մարմինների խառնիչներ:
- Պարբերական գործողության խմորհունց մեքենաներ:
- Անընդհատ գործողության խմորհունց մեքենաներ:
- Կարամելային զանգվածը տրորող և ձգմամբ մշակող մեքենաներ:
- Կարամելային զանգվածի գլդոնման, լցոնալցմամբ և կեմաձգող մեքենաներ:
- Խմորը գնդող և գրտնակող մեքենաներ:
- Հրուշակային պլաստիկ զանգվածի մղիչ – ձևավորող մեքենաներ (էքստրուդերներ):
- Խմորեղենի դրոշմիչ – կտրող մեքենաներ: Խմորեղենի թմբուկային ձևավորող մեքենաներ:
- Մածուցիկ խմորից հրուշակների բաժնաչափիչ – նստեցնող մեքենաներ:
- Կարամելը կտրող և դրոշմող մեքենաներ: Կակաո – յուղի ստացման հիդրավլիկ մամլիչներ: Մակարոնային մամլիչներ:
- Հեղուկ, մածուցիկ և սորուն նյութերի բաժնաչափիչներ (դոզատորներ):
- Խմորաբաժանիչ մեքենաներ: Խմորի պատրաստման, մասնատման ու մշակման հոսքային գծեր (ագրեգատներ):
- Ձուլածո, երեսպատված հրուշակների պատրաստման հոսքային գծեր (ագրեգատներ):
- Խմորի հասունացման տեխնոլոգիական կոնվեյերային պահարաններ:
- Հացաթխման վառարաններ:
- Հրուշակային հումքի, կիսաֆաբրիկատների տաքացման ջերմաստիճանակայունացման, եփմամբ խտացնող ապարատներ:
- Հրուշակային հումքի հովացման սարքավորումներ: Կոնֆետները, մակարոնը կտրող մեքենաներ:
- Մանր կարամելների, կակաո - փոշու բաժնեծրարման ավտոմատներ: Հրուշակների փաթեթավորման 1 - ին և 2 – րդ դասերի ավտոմատներ:
- Մակարոնեղենի փաթեթավորման ավտոմատներ: Մակարոնեղենի արտադրության ավտոմատացված հոսքագծեր: