Organization
Speciality
Questions
- Բույսերը որպես կենսոլորտի կարևորագույն բաղկացուցիչ մաս
- Կարմիր գիրքը և նրա նշանակությունը
- Բարձրակարգ բույսերի վեգետատիվ բազմացումը
- Բուսական աշխարհի կենսաբազմազանությունը, դրա պահպանության և վերարտադրության կարևորությունը
- Հասկացություն բույսերի զարգացման ցիկլերի մասին (սերունդների հաջորդականություն)
- Հասկացություն բուսական համակեցությունների մասին
- Բույսերի էկոլոգիական տիպերը և նրանց առանձնահատկությունները
- Արգելոցների, արգելավայրերի և Բուսաբանական այգիների դերը հազվագյուտ բույսերի գենոֆոնդի պահպանության և վերարտադրության գործում
- Ժամանակակից ֆլորիստիկ թագավորությունները և երկրագնդի ֆլորիստիկ մարզերը
- Երկշաքիլավորների և միաշաքիլավորների համեմատական բնութագիրը
- Բուսական աշխարհը, դրա դերը կյանքի առաջացման գործում
- Բույսերի արեալները և նրա հիմնական տիպերը
- Հիմնական էկոլոգիական գործոնները` աբիոտիկ և բիոտիկ
- էնդեմիզմ, դրա նշանակությունը ֆիտոաշխարհագրության համար
- Սերմնավոր բույսերի ընդհանուր բնութագիրը
- Հասկացություն ֆիտոցենոզի և բիոցենոզի մասին
- Բուսականության զոնայական բաշխվածությունը
- Ծաղկի ծագումը և նրա էվոլյուցիայի հիմնական ուղղությունները
- Բույսերի տեղը կենդանի օրգանիզմների շարքում, նրանց նշանակությունը մարդու կյանքում
- Բուսաբանության զարգացման հիմնական փուլերը (միջդարվինյան և հետդարվինյան շրջաններ)
- Բջիջը, որպես կյանքի միավոր
- Պոպուլացիա և տեսակառաջացում
- Մորֆոլոգիական էվոլյուցիայի ուղղությունները
- Ֆլորիստիկ շրջանացման միավորները, դրանց առանձնացման սկզբունքները
- Բույսերի հիմնական կենսաձևերը և դրանց դասակարգումը
- Փոխադրող հյուսվածքներ
- Վեգետատիվ օրգանների մետամորֆոզները
- Ծաղկավորների միկրո և մակրոսպորոգենեզը
- Երկշաքիլ բույսերի ցողունի անատոմիական կառուցվածքը
- Բուսական բջջի կառուցվածքը
- Միտոզ
- Սերմնարանի կառուցվածքային տիպերը և կենսաբանական նշանակությունը
- Փոշոտման միջոցները և տիպերը
- Ծաղկաբույլը և նրա տիպերը
- Պտուղների և սերմերի տարածման միջոցները
- Մեյոզը և նրա կենսաբանական նշանակությունը
- Սերմնաբողբոջ, դրա կառուցվածքը և տիպերը
- Արմատ` մորֆոլոգիան, անատոմիան և ֆունկցիան
- Տերև` անատոմիան, մորֆոլոգիական տիպերը
- Տերևադասավորություն, նրա տիպերը
- Ընձյուղը, որպես բարձրակարգ բույսերի վեգետատիվ օրգան
- Բուսական հյուսվածքներ, հիմնական տիպերը
- Հոմոլոգիական և անալոգիական օրգաններ, կոնվերգենցիա
- Միաշաքիլ բույսերի ցողունի կառուցվածքը
- Կրկնակի բեղմնավորություն
- Պտուղներ դրանց դասակարգումը
- Խաչաձև փոշոտման նշանակությունը
- Ծածկասերմերի սաղմի, ծիլի կառուցվածքը և զարգացումը
- Սերմնավոր բույսերի ընդհանուր բնութագիրը
- Ծածկասերմերի ծաղկի կառուցվածքը և ֆունկցիան
- Խաչածաղկազգիների (Brassicaceae) ընտանիք
- Բարդածաղկազգիներ (Asteraceae) ընտանիք
- Քարաքոսեր, ընդհանուր բնութագիրը և հիմնական տիպերը
- Ստորակարգ և բարձրակարգ բույսեր, դրանց բնորոշ առանձնահատկությունները
- Ասեղնատերևավորներ
- Ջրիմուռներ, ընդհանուր բնութագիրը և հիմնական խմբերը
- Մամռանմաններ` ընդհանուր բնութաիրը և հիմնական տիպերը
- Գետնամուշկանմաններ
- Ծաղկաբույլը և նրա տիպերը
- Մերկասերմեր, դրանց ընդհանուր բնութագիրը
- Ծաղկավոր կամ ծածկասերմ բույսեր
- Բակլազգիներ (Fabaceae) ընտանիք
- Հացազգիներ (Poaceae) ընտանիք
- Վարդազգիներ (Rosaceae) ընտանիք
- Ծածկասերմերի դասակարգումը
- Պսիլոֆիտները, որպես բարձրակարգ բույսերի առաջին ներկայացուցիչնեñ
- Թաղանթասերմնավորներ
- Շուշանազգիներ (Liliaceae) ընտանիք
- Հովանոցազգիներ (Apiaceae) ընտանիք
- Խոլորձազգիներ (Orchidaceae) ընտանիք
- Հիրիկազգիներ (Yridaceae) ընտանիք
- Շրթնածաղկազգիներ (Lamiaceae) ընտանիք
- Մանոլիազգիների (Madnoliaceae) ընտանիք
- Տանձենի (Pyrus) և Արոսենի (Sorbus) ցեղերը, որպես վարդազգիների ընտանիքի կարևորագույն ներկայացուցիչներ
- Մշակաբույսերի վայրի ցեղակիցները
- Սնկերի տեղը կենդանի օրգանիզմների համակարգում և դրանց բնորոշ հիմնական առանձնահատկությունները
- Սնկերի ժամանակակից համակարգերը և դրանց դասակարգման չափանիշները
- Սնկաբանական դասակարգման սկզբունքները և կարգաբանական չափանիշները
- Մոլեկուլայինգենետիկական մեթոդները սնկերի դասակարգման մեջ
- Սնկերի առանձին խմբերի նկատմամբ առանձին չափանիշների կիրառման կարգաբանական նշանակությունը
- Սնկերի էկոլոգիական խմբերը
- Ըստ տրոֆիկական կապերի և սուբստրատի սնկերի էկոլոգիական խմբերի առանձնացման հիմնական սկզբունքները
- Սնկերի համակեցությունը այլ օրգանիզմների հետ: Միկորիզա, տիպերը և կենսաբանական նշանակությունը
- Սնկերի կենսաբանական ակտիվությունը, դրա նշանակությունը բնության ու ժողովրդական տնտեսության մեջ
- Սնկերի մետաբոլիզմը և ֆերմենտները
- Սնկերի տոքսինները
- Արտաքին գործոնների դերը սնկերի աճի և ֆիզիոլոգիական ակտիվության վրա
- Սնկերի դերը կենսաերկրացենոզներում
- Սնկերի թալոմի կառուցվածքը, էվոլյուցիան և հարմարումը էքստրեմալ պայմաններին
- Սնկերի հյուսվածքների մորֆոլոգիական և ֆիզիոլոգիական դասակարգումը
- Սնկերի բջջի կառուցվածքը և բջջապատի կազմը սնկերի տարբեր խմբերում
- Դեղաբանական նշանակություն ունեցող սնկեր
- Դաս Gasteromycetes: Ընդհանուր բնութագիրը
- Մուկորայինների և պերոնոսպորայինների մոտ սպորանգիումներից կոնիդիումներին անցման կենսաբանական իմաստը, և այդ անցման տարբերակները
- Սնկերի ուտելի և թունավոր տեսակներ
- Դաս Basidiomycetes: Ընդհանուր բնութագիրը
- Դաս Ascomycetes: Ընդհանուր բնութագիրը
- Իսկական սնկեր: Բաժին Eumycota: Դաս Zygomycetes
- Սնկանման օրգանիզմներ: Բաժին Oomycօta
- Լորձնասնկեր Myxomycota: Ծագումը, տեղը կենդանի օրգանիզմների համակարգում